Barn

Bota din dåliga självkänsla

Utseendet kan påverka din självkänsla negativt. Att förlora håret är en faktor som kan bidra till en sämre självkänsla. Håravfall och tunnhårighet är vanligt förekommande hos vissa personer när åldern kryper på. Det kan även finnas andra anledningar till att håret blir tunnare eller faller av. Det finns dock bra behandlingar mot håravfall och tunnhårighet, Nordic hair clinic gör PRP som är helt naturlig och utan biverkningar. När Nordic hair clinic gör PRP injiceras plasma med tillväxthormon taget ur ditt eget blod in i hårbotten, vilket är en effektiv metod.

Dålig självkänsla kan leda till psykisk ohälsa

Synen som du har på dig själv och ditt egenvärde är självkänslan. Om du har en negativ bild av dig själv kan det påverka ditt liv i olika avseenden som hur du lyckas i karriären och i dina relationer. Att ha en dålig självkänsla kan leda till psykisk ohälsa som depressioner, ångest och ätstörningar. Du har allt att vinna på att försöka bygga upp din självkänsla om den är lite dålig.

Satsa på kläder du trivs i

Om du har en stark självkänsla får du en grundtrygghet i ditt liv och du kommer att känna dig värdefull oavsett vad du möter för motgångar. För att få en bättre självkänsla behöver du ändra ditt sätt att tänka och tala till dig själv. För att jobba med din självkänsla och känna att du duger som du är kan en sak vara att satsa på ditt utseende. Att fixa ditt håravfall eller tunnhårighet, köpa nya snygga kläder som du trivs i och hitta ett sätt att sminka dig som lyfter dig är ytliga saker men ack så bra saker som kan boosta din självkänsla. Om du är i bekväm i dig själv och du har på dig kläder du gillar kommer du att känna dig lite bättre.

Håll koll på tankarna

För att få en bättre självkänsla kan du även träna. När du motionerar släpper anspänningar i kroppen. När du tränar frigörs även endorfiner som du mår bra av, du kan må bättre av att träna om du känner dig nere. Det är även viktigt att försöka hålla koll på tankarna. Du kommer att ha nytta av att försöka avfärda negativa tankar. Börja med att identifiera dem och sedan försöka dämpa dem.

Undvik att jämföra dig med andra

En stor orsak till dålig självkänsla är att ständigt jämföra dig med andra. Det är väldigt enkelt idag att jämföra dig med andra människors liv genom på sociala medier. Försök att sluta jämföra dig om du gör det, du kommer att må mycket bättre. Alla är olika med olika förutsättningar. Ingen kommer dessutom att kunna se ut eller vara som någon annan.