Barn

Få ekonomin att gå ihop som ensamstående

Det är inte helt enkelt att ensam försörja ett eller flera barn. För många räcker inte inkomsterna till de nödvändigaste levnadskostnaderna. I en familj blir ekonomin skörare när det bara är en vuxen som får en inkomst. Därför är det viktigt att se till att bland annat vara rätt försäkrad. Om du bor i ett hus är en villaförsäkring guld värd att ha. Du kan gå in på Villaförsakring.se om du vill jämföra olika villaförsäkringar. Du kan på Villaförsakring.se även läsa om vad en villaförsäkring ska innehålla och andra bra saker att tänka på. En hemförsäkring är också väldigt viktig att ha.

Håll koll på alla utgifter

När du har rätt försäkringar vet du att kostnaden är begränsad om något oförutsett skulle hända. Det kan vara räddningen om något händer med din villa. För att få ekonomin att gå ihop är det viktigt att ha koll på inkomsterna men framförallt utgifterna. Det finns bra budgetkalkyler som du kan använda dig av för att få koll på alla dina utgifter. Då kan du svart på vitt se om du kan dra in på någon onödig utgift. Mat är en stor utgiftspost som går att göra mycket åt genom att äta mer vegetariskt, handla på extrapris och framförallt planera maten.

Jämför avtal och abonnemang

För att få ner dina månadskostnader ytterligare kan du försöka jämföra elavtal, tv, mobiltelefoni, bredband och andra saker som du behöver. Det är bra att undvika att handla på kredit eller ta lån med hög ränta. Om du har krediter och smålån är det en bra idé att försöka baka ihop dem till ett stort och försöka få en bättre ränta.

Sälj saker som inte behövs längre

Att i första hand inte köpa mer än det som är nödvändigt är bra. Barn behöver dock en hel del saker men när de har växt ur kläder och annat kan det vara en värt att försöka sälja det du kan. Då kan du delvis finansiera det nya som behövs. Det kan även vara bra att försöka låna fritidsutrustning om det är möjligt. Det finns också många aktiviteter som faktiskt är gratis, hitta sådana som du kan göra tillsammans med ditt barn.