Barn

Lyckas bättre med dina odlingar

Mer grönska och levande växter i hemmet gör det mer hemtrevligt och mysigt. Men olika problem kan uppstå som lätt kan ta död på växterna. Att få dem att överleva är dock viktigt för många då växterna både kostar en hel del pengar och i många fall har ett affektionsvärde. Med hjälp av Nemablom kan man bekämpa skadedjur på ett sätt som inte skadar växten.

Fem sätt du kan döda dina växter

Många gillar att ha växter i hemmet då de gör hemmet mer hemtrevligt. Men att ha växter är en livsstil och den som har en eller flera krukväxter i sin ägo vet hur svårt det kan vara att hålla dem vid liv. Växter kräver faktiskt en hel del jobb och uppmärksamhet för att må bra. Därför är det väldigt lätt att ta död på växterna på olika sätt och här kommer därför en liten lista med de fem vanligaste sätten att ta död på sina växter – så att du kan undvika dem:

  • Övervattning.

Att vattna växterna för mycket är vanligt och det är lätt hänt, speciellt om man är ovan vid att hantera krukväxter. Växterna ska inte dränkas, men de ska heller inte torka ut. Att låta jorden i växterna torka upp mellan bevattningarna är dock viktigt för att förebygga skadedjur och ruttna rötter.

  • Skadedjursbekämpning.

Skadedjur förekommer oftast i fuktig jord. När de väl har fått fäste i växten kan de vara mycket svåra att bli av med. Att felbehandla växterna mot skadedjur kan dock ta död på växterna tidigare än skadedjuren. Därför är det viktigt att använda sig av snälla och naturliga tillvägagångssätt. Ett bra exempel på naturlig skadedjursbekämpning är Nemablom, en bioprodukt som äter upp sorgmyggors larver och förhindrar dem från att förstöra växtens rötter.

  • Fel ljus.

Alla växter är olika och behöver därför tas om hand på olika sätt. Vissa växter gillar ljus, andra föredrar skugga. Därför är det viktigt att anpassa ljuset efter växten.

  • Uttorkning.

Att vattna växterna för lite är minst lika vanligt som att vattna dem för mycket. I båda fallen dör växten förr eller senare. Det är viktigt att se till att hela jorden blir blöt mellan bevattningarna och därefter låta jorden torka upp.

  • För liten kruka.

Förr eller senare kommer växten behöva en större kruka. Att inte omplantera sina växter leder så småningom till att de kvävs till döds.