Barn

Skydda barnen från UV-strålar med UV dräkt

Barn älskar att vara ute i solen och leka. Det är underbart att se barnen plaska runt i vattnet, bygga sandslott och göra en massa äventyr. Men som förälder vill du naturligtvis skydda ditt barn mot den skadliga UV-strålningen. Skaffa en UV dräkt till dina barn, som både kan användas på stranden och hemma när de leker utomhus.

Investera i en snygg och praktisk UV dräkt

UV dräkter och UV-kläder är jättebra investeringar för att skydda dina barn mot solskador. De kan vara ute och leka hur mycket de vill, samtidigt som du som förälder kan slappna av. UV dräkterna är som en overall som skyddar kropp, armar och ben. De finns i olika utföranden och färger. Du kan garanterat hitta en dräkt som ditt barn kommer att trivas i. Köp din UV dräkt på Apotek Hjärtat som har ett stort sortiment av funktionella och roliga UV dräkter. Du väljer mellan märken som Geggamoja, Swimpy, Sunday afternoons och Piikaboo. På Apotek Hjärtat kan du också köpa solskyddskräm som är ett viktigt komplement till UV dräkten. Både du och dina barn ska smörja in er. När du köper UV dräkt ska du kolla på UPF. UPF är en enhet som mäter hur effektivt materialet skyddar från solens strålar. På Apotek Hjärtat hittar du många UV dräkter med UPF 50+.

Solskyddskräm och huvudbonad

Förutom att investera i UV dräkter till dina barn, så bör de också bära någon slags huvudbonad, som en keps eller en solhatt. Det finns många roliga varianter att välja mellan. Smartast är det att låta barnet självt välja keps eller solhatt. Särskilt om ditt barn inte tycker om att ha något på huvudet. Skaffa också ett par bra solglasögon och använd naturligtvis solskyddskräm. Huvudbonad, solglasögon och solskyddskräm med hög solskyddsfaktor är något som både du och dina barn behöver. Det är viktigt att vi skyddar oss från solskador. Det är många svenskar som blir diagnostiserade med hudcancer. Därför är det viktigt att du både skyddar dig själv och dina barn. Använd hög solskyddsfaktor i ansiktet, så minskar du även risken för tråkiga rynkor.

Leka och bada

Med en UV dräkt, keps på huvudet och vattenfast solskyddskräm kan du och dina barn lugnt tillbringa en dag på stranden. Det är också viktigt att du packar ner rejält med vatten. Barn blir lätt uttorkade, särskilt när de leker och rör sig solen. Se till att de verkligen får i sig nog med vätska. Vatten är naturligtvis bäst, men sommartid kan det underlätta med saft, lite söt smak som gör att de verkligen vill dricka mycket. Ska ni tillbringa en dag på stranden är det också smart att ta med ett solparasoll eller att ni har er sittplats, filtar och picknickkorgarna, i skuggan. Så att barnen inte är i solsken hela tiden, utan får slappna av och vila utan gassande sol.