Barn

5 roliga aktiviteter att hitta på med småbarn

Det finns en otrolig mängd aktiviteter som du kan hitta på tillsammans med mindre barn. Här listar vi våra favoritaktiviteter att göra med småbarn!

1. Läs en barnbok tillsammans

Det spelar inte så stor roll hur gammal barnet är, en barnbok är alltid spännande. Är barnet yngre kan du läsa och peka på bilderna, är barnet äldre kan det vara med och läsa lite själv och hänga med inte bara i storyn men även i själva texten.

2. Visa upp gamla familjefoton

Ta fram den där gamla boken med alla familjefoton, det är dags att visa upp! Ta fram bilder på personer som barnet känner igen och fråga om barnet ser vem det är. Du kan även berätta lite för barnet om när bilden togs, var bilden togs och vilka andra som syns i bilden. En toppenaktivitet!

3. Laga mat med barnet

Här är ålder lite mer relevant, ett jättelitet barn lär inte hänga med i matlagningen eller ens förstå varför det är intressant eller kul. Lite äldre barn däremot kan njuta av matlagning och tycka att det är jätteskoj!

4. Plantera växter tillsammans

Att plantera växter och få gräva lite i jord tillsammans med vuxna tycker de allra flesta barnen är superkul. Vi rekommenderar att kanske inte planera de allra finaste växterna med de allra yngsta barnen. Småbarn har av någon anledning sällan gröna fingrar. Sajten eartheasy har skrivit om de bästa plantorna att plantera tillsammans med barn.

5. Fråga barnet!

Att fråga barnet vad det vill göra slutar alltid på ett nytt och spännande sätt. Särskilt om du guidar barnet in i lite större tankebanor än att leka med leksaksbussarna!