Barn

Med lokalvård kan du hinna med entreprenörskapsdrömmen

Entreprenörskap är en livsstil för en del, men drömmen för många. Det krävs mycket av företagare, oavsett vilken bransch det rör sig om. Därför finns det mycket som kan sätta käppar i hjulen för den som övervägt att ta tag i drömmen. Utöver ekonomiska frågetecken, är det kanske tiden som får dig att hålla tillbaka? Entreprenörskap kräver mycket tid, så för att hinna med både entreprenörslivsstilen, familj och fritid gäller det att hitta sysslor som du kan låta andra utföra och på så sätt frigöra tid till din dröm.

Som företagare med ett mindre bolag, är det vanligt att företagaren gör det mesta på egen hand. Även om företaget har flera anställda, finns det uppgifter och sysslor som företagare ofta tar sig an själva för att spara pengar. Men tiden du exempelvis lägger på lokalvård kan professionella göra effektivare och bättre då det är deras expertis och huvudsyssla. Samtidigt du kan lägga den tiden på att prioritera de arbetsuppgifter som faktiskt drar in pengar till ditt företag.

Frigör tid till entreprenörskapsdrömmen

Det är viktigt med tydliga mål för att uppnå dina drömmar och sedan kunna fortsätta leva ut dem över tid. Om du inte redan är företagare kanske du tänker att du inte behöver frigöra tid till företagandet, eftersom du ändå skulle vara på ditt vanliga jobb om du inte gör verk av företagsdrömmen. Dock kräver företagande ofta väldigt mycket mer tid än en anställning, så det är inte enbart ekonomiska kalkyler du bör göra inför en företagsstart. Även tidskalkylering kan vara smart för att få ett realistiskt hum om hur mycket tid företagandet kräver, hur mycket tid du har och är villig att lägga ner på drömmen. Om du låter andra sköta lokalvården, kan du exempelvis slippa lägga kontorstid på:

  • Storstädning
  • Fönsterputsning
  • Golvvård
  • Desinficering

Så om du själv tänkt sköta om dessa delar, kan du tänka dig hur mycket tid du sparar på att låta andra sköta om lokalvården åt företaget. Du vet troligen hur lång tid dessa sysslor tar redan i hemmet, och där är en annan syssla som faktiskt kan frigöra tid åt både företagandet och fritiden. Nämligen att låta professionella sköta även hemstädningen.

Så kan du fokusera på faktureringstimmarna

Genom att frigöra arbetstid som annars skulle gått till lokalvård, bokföring, IT-problem eller annat du kan lägga över på yrkesverksamma inom olika branscher, kan du fokusera på arbetstimmarna du faktiskt kan fakturera för. Det är trots allt dessa som gör att du får in pengar till företaget och kan leva på din entreprenörskapsdröm. När du sparar in pengar på att själv sköta sådana sysslor i företaget, så kan du ha i åtanke att tid är pengar så du faktiskt betalar för dem i slutändan. I synnerhet om du kunde ha utfört faktureringsbara arbetsuppgifter i stället för att städa lokalen osv.

Genom att omvärdera både arbetstid och fritid för att se vilka sysslor du kan leja ut, kan du få mer tid till både entreprenörsdrömmen och fritid.