Barn

Få ett nytt hem med textilier

Ibland är det trevligt att förnya hemmet och få en ny atmosfär. För att kunna få ett nytt hem är textilier perfekt att använda dig av. Det är enkelt och prisvärt att byta ut gardiner, plädar, soffkuddar, mattor och sängkläder. Du kan med fördel anpassa textilierna efter säsongen som råder. Att byta överdrag på soffan är ett bra knep som kan ge dig en helt ny soffa. Om du har en soffa från Ikea ska du kolla in Bemz som har sofföverdrag till olika modeller men även överdrag till fåtöljer, fotpallar, sänggavlar och sängstommar. Du kan med olika överdrag från Bemz få helt nya möbler utan att behöva lägga en förmögenhet på det.

Planera färgerna

För att du ska få en bra helhet i hemmet ska du bland annat tänka på färgerna. I ett rum ska det finnas en basfärg. Sedan väljer du en sekundärfärg och 1-3 accentfärger. Accentfärger är perfekt att använda på olika textilier. När du har tänkt igenom färgerna får du en bra helhet som inte känns spretig. Olika färger upplevs även på olika sätt. Exempelvis är blått en färg som oftast upplevs som sval och passar därför perfekt i ett sovrum. Något annat som är bra för att skapa variation är att välja textilier med olika strukturer och i olika material. Texturer och material skapar en bra dynamik i inredningen och kan bidra med mycket. Att använda olika mönstrade tyger är också perfekt om du vill ha en spännande inredning.

Använd mattor på olika sätt

Det är även viktigt att du tänker på vilken stil som du vill ha och vad du vill att rummet ska ge för känsla. Alla inredningsval du gör bör gå i den linje som du har valt. Att byta handdukar inne i badrummet kan göra stor skillnad. Det finns massor med handdukar att välja mellan, matcha dem med en fin badrumsmatta. Mattor är perfekt att använda för att knyta ihop ett rum. När det kommer till mattor kan du med fördel försöka tänka utanför boxen och placera dem på andra ställen än vad som är vanligt. Exempelvis en matta framför klädkammaren eller framför en dörr kan knyta ihop rummen på ett naturligt sätt.

Tänk utanför boxen

Något som många inte tänker på när det kommer till textilier är textilkonst att ha på väggarna. Det finns faktiskt många fina och tilltalande konst- och hantverk i garner och tyger. Att inreda med klädesplagg på väggarna i exempelvis sovrummet kan vara väldigt snyggt. Glöm inte gardinerna, de har en enormt stor effekt på ett rum.