Barn

Skapa mer utrymme för seniordrömmarna

Att gå i pension innebär inte sällan att det blir mindre kronor i plånboken. Samtidigt är det den period i livet som du har tid att göra allt du drömt om. Det går inte ihop med mindre pengar. För att få mer utrymme för det du drömmer om kan du försöka skruva lite på ekonomin. Ett bra tips är att gå in på hejsenior.se och använda dig av de rabatter som finns speciellt framtagna för seniorer. Hejsenior.se är en sajt där det finns många olika rabatter och det kommer varje månad nya fina rabatter. Därför ska du alltid gå in på hejsenior.se innan du ska köpa något.

Spara pengar och uppfyll drömmar

Det finns nästan alltid något att göra åt ekonomin. När du försöker frigöra pengar har du helt plötsligt mer utrymme för dina drömmar. Genom att spara pengar på apoteksvaror, elavtal och andra saker som du måste ha kan du helt plötsligt spara ihop en påse pengar och exempelvis åka på den där drömresan som du sett framemot men inte haft råd till. Det gäller bara att lägga manken till och ha lite tålamod.

Jämför priser

Gör en sak i taget och börja med att göra en budget. Då får du svart på vitt vad du faktiskt lägger pengar på och vad allt kostar. Du kan dela in dina kostnader i rörliga och fasta kostnader. De fasta kostnaderna är sådant som du måste ha. Genom att gå in på hejsenior.se kan du kolla om du kan få en billigare försäkring, ett bättre elavtal eller bättre mobilabonnemang. Det är bra att försöka jämför priserna på dina fasta kostnader för att alltid betala det minsta möjliga. Varje gång du ska köpa något är det bra att jämföra priserna för att alltid köpa på det billigaste stället.

Tänk långsiktigt

När du ser dina utgifter kan du också se vad du skulle kunna dra in på. Att inte äta en utelunch utan istället spara de pengarna kan vara det som gör att du kan göra något annat senare. Det är viktigt att försöka se saker i det långa perspektivet. Det är lätt att endast se det kortsiktiga nöjet med saker. För att nå dina drömmar är det viktigt att du gör en plan för att nå dit. Då kommer du inte lika lätt att falla för frestelsen att köpa saker du inte behöver. Att göra medvetna val gör även att du kommer njuta mer av det du företar dig. Fundera även över vad du faktiskt vill göra med din tid som pensionär. Alla drömmer inte om samma saker, det är viktigt att du gör det du vill och inte det någon annan vill. Om du lever tillsammans med någon kan ni tillsammans bestämma vad ni ska göra och hur ni ska ta er dit. Det kan bli en gemensamt projekt och något roligt ni gör ihop.