Barn

Ändra om i din hudvårdsrutin

Har du använt samma hudvårdsprodukter hela livet och tycker inte längre att de gör någon skillnad? Precis som hårvård så kan det behövas en boost då och då och få huden att reagera. Det är likadant med träning – när kroppen har vant sig vid en viss slags träning så är det till slut svårt att uppnå de resultat man vill ha och de man hade i början. Efter ett tag avstannar reaktionerna och då behövs något nytt.

Har du inte tidigare testat hudvårdsprodukterna från Clarins så är det nog hög tid att göra det nu. Clarins är inte bara kända för sina fina ansiktskrämer utan gör också riktigt fina cellullitkrämer, hårvård och kroppsvård. Du hittar Clarins bland annat på Parfym.se som har många bra deals då och då.

Ändra rutin när sommaren kommer

Vår hud behöver olika fukt och näring när sommaren är här respektive när vintern gör sitt antåg. Under den kalla årstiden är det vanligt att huden blir torrare och kan kännas blek och narig. Under sommaren behöver den ett visst skydd mot solen och också en större tillförsel med fukt. På vintern kan du till exempel ha en fetare dagkräm från Clarins medan du väljer en tunnare och svalare variant på sommaren. Lagom till sommaren är det också en bra idé att peela bort den trötta vinterhuden och göra hyn redo för sol, bad och saltvatten. Undvik dock peeling under sommaren, i alla fall starkare sorter.

Serum – så används det

Det har snackats mycket om olika serum för huden, men vad är det och vad hjälper de till med? Ett serum är en slags rinnande kräm som ter sig oljeaktig och som appliceras på huden strax innan den riktiga dag- eller nattkrämen. Det finns också ögonserum för trötta ögon som du bara lägger på runt ögonen. Efter en peeling är det värt att lägga på ett serum eftersom dess närande egenskaper då tränger djupare ner i huden.

Gå inte för fort fram

Precis som vid alla typer av byten så är det sakta men säkert som gäller. Tar man av sig en vinterjacka brukar man bli förkyld på momangen och om man byter hudvårdsprodukter direkt utan att ens förbereda huden kan det gå lika illa även om det inte handlar om förkylningar här. Något du kan göra är en hudanalys för att få reda på exakt hur din hud mår för stunden och vad den behöver i form av hudvård. Vad du än har så kan vi dock lova dig att märken som Clarins har de flesta efterfrågade produkterna i sin serie och att de passar de flesta. Du kan byta ut saker långsamt och vänja huden vid de nya produkterna.