Barn

4 jobbiga grejer med att ha barn

Att ha barn är självklart roligt på så otroligt många sätt, men det finns jobbiga grejer med att ha barn – och genom att inse dessa innan du får barn är du mer redo för svårigheterna som det faktiskt innebär att ta på sig ett så stort ansvar som det innebär att ha barn.

1. Barn är alltid där, alltid, alltid, alltid

Duschar du? Betalar du räkningar? Du kanske går på toa? Barnen är där. Det spelar ingen roll vad du gör, du kan sova djupt och drömma om hoppande enhörningar, ditt barn kommer att väcka dig. Ditt barn kommer att följa med dig när du tvättar, handlar, diskar och städar. Du kan börja säga hejdå till ditt privatliv redan nu med andra ord.

2. Barn slutar inte fråga

Ditt barn kommer att fråga dig hur gammal du är, när du svarar att du är 30 år gammal kommer ditt barn att fråga varför. När du förklarar att det beror på att du föddes för 30 år sedan kommer ditt barn att fråga varför. När du förklarar att det beror på att dina föräldrar fick dig då kommer ditt barn att fråga varför.

När du säger att du inte vet, då kommer ditt barn att fråga varför.

3. Barn lyssnar inte

Barn lyssnar inte på dig. Det spelar ingen roll om du ber ditt barn plocka upp efter sig, eller sluta skrika eller hämta något. Barn lyssnar inte. Lyssnar ditt barn, ja då är något fel, för barn lyssnar inte.

4. Men de skriker!

Även om öronen inte alltid fungerar som de ska gör munnen det. Ditt barn kommer att skrika när det vill göra något, men även när barnet inte vill göra något. Barnet kommer också att skrika när du gör något, men även när du inte gör något. Slutligen kommer din unge att skrika när du är mitt uppe i något viktigt, men även när du tar det lugnt.

Slutsatsen är att omgivningen inte påverkar detta över huvud taget, ditt barn kommer att skrika.

Men barn är också det finaste som finns, på så många sätt. Det kan vi läsa om i flera mammabloggar, om hur fantastiska barn är.

Däremot tror vi att man som mamma eller pappa kommer att vara gladare i rollen om man redan från start vet vad man bör förvänta sig.